Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś zasmakowała mi kuchnia Michela Morana. To znowu z jego książki. Prowansalskie pomidory faszerowane kiełbasą (w moim przypadku i mięsem). Świetny smak i znakomita przystawka. Chociaż trochę więcej i na główne danie wystarczy.
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 110
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 45
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 137
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 147
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 110
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 45
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 137
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 147
Składniki
Obraną ze skóry kiełbasę, mięso z rosołu i namoczoną w dwóch łyżkach oliwy kajzerkę zmiel w maszynce. Wyrób dokładnie z jajkiem, posiekanym czosnkiem i natką. Z pomidorów wykrój górną część z szypułką i wydrąż je łyżeczką.
Natłuść lekko naczynie żaroodporne i wyłóż do niego ugotowany ryż. W ryż wciśnij pomidory nadziane ściśle kiełbasianym farszem. W miejsca między pomidorami włóż odcięte wierzchołki pomidorów. Polej całość obficie oliwą. Zapiekaj ok. 45 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.