Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe do przygotowania, pożywne, zdrowe i pyszne jako dodatek do mięs, jak i danie dla tych, co mięsa nie jadają:) Ja przygotowuję też tą przekąskę na stół wigilijny, a jak zostanie to jest doskonałym dodatkiem do mięs w dni świąteczne
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 44
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 84
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1095
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 130
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 158
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 44
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 84
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1095
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 130
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 158
Składniki
Fasolę moczymy wcześniej ok 12 godzin. W tej samej wodzie, w której się moczyła gotujemy ją, aż będzie miękka- tylko tak, żeby się nie rozpadała. Pod koniec gotowania fasoli solimy wodę- gdy fasola jest już prawie miękka. Ja dodaję też kostkę rosołową-drobiową.
Odcedzamy fasolę z wody i studzimy
wyciskamy ząbki czosnku- dajemy ich wedle uznania-ja akurat lubię, więc daje dużo. I tak wyciśnięty czosnek dodajemy do fasoli
koperek kroimy drobno i dodajemy do fasoli- też wedle uznania
całość skrapiamy oliwą i wszystko razem mieszamy. Danie jest już gotowe i naprawdę przepyszne!!!!