Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisów na fasolkę po bretońsku jest wiele. Ten przepis charakteryzuje się tym, że opisuje bardzo szybki sposób na przygotowanie tej potrawy, a czas ten można jeszcze skrócić, a w jaki sposób - o tym informacja pod przepisem :)
Polecam.
Odsłon: 1171
Polecam.
Odsłon: 249
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 45
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 300
Polecam.
Odsłon: 1171
Polecam.
Odsłon: 249
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 45
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 300
Składniki
Fasolę odcedzić od zalewy i opłukać na sitku. Następnie przełożyć ją do garnka, zalać przecierem pomidorowym lub sokiem i wstawić na ogień. Kiedy fasolka się gotuje pokroić i podsmażyć kolejno: cebulę, boczek i kiełbasę i w tej kolejności dokładać składniki do garnka.
Kiedy fasola zmięknie dodać przyprawy i zagęścić potrawę mąką i jeszcze chwilę pogotować. Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) Czas przygotowania tej potrawy można znacznie skrócić rezygnując z podsmażania cebuli, boczku i kiełbasy. Ja podsmażam ze względu na lepszy smak, ale nie jest to konieczne - można pokroić składniki i wrzucić wszystkie razem do garnka. Zagęszczając mąką trzeba uważać, aby nie porobiły się grudki. Najprostszy sposób - który praktykuję również w przypadku sosów czy zup - to nalać nieco wody do słoiczka, dodać mąkę, wstrząsnąć i powoli dolewać do gotującej się potrawy energicznie mieszając. Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)