Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tłusty czwartek już na dniach. Przepis jest bardzo łatwy i wyjdzie każdemu :)
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 683
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 683
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Składniki
Mąkę przesiewamy przes sito, dodajemy masło i siekamy nożem. Wrzucamy resztę składników i zagniatamy ciasto. Wyrabiamy długo, aż pojawią się pęcherzyki powietrza. Owijamy szczelnie w folię i odkładamy w chłodne miejsce na kilka godzin. Ciasto wałkujemy bardzo cienko 1-2 mm. Smażymy na gorącym smalcu. Posypujemy cukrem pudrem.