Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i łatwy przepis. Znikają w mig.
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 125
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 32
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 79
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 125
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 32
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 79
Składniki
Składniki na ciasto wymieszać na stolnicy widelcem, zarobić ciasto. Dobrze wyrobić ręką, następnie pobić drewnianym wałkiem. Wałkować - składać - wałkować. Pozostawić na godzinę.
Rozwałkować jak najcieniej. Pokroić w prostokąty (około 3 cm na 12 cm). W środku każdego zrobić nacięcie, przez które przełożyć jeden koniec ciasta.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron, mają być blado złote.
Faworki układać na ręczniku papierowym. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego!