Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bardzo prosty, a faworki są przepyszne.
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 26
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 939
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 25
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 19
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 58
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 26
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 939
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 25
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 19
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 58
Składniki
Wykonanie: Przygotować mąkę, dodać jajo i żółtka, cukier puder, śmietanę, ocet i spirytus.
Ciasto dobrze wyrobić i wałkować cienko przez kilka minut aż będą widoczne pęcherzyki. Kroić paski o szerokości 3 cm i długości 10 cm. Na środku naciąć nożem, następnie przewinąć jeden koniec paska.
W płaskim rondlu rozgrzać olej i smażyć faworki na jasnozłoty kolor. Usmażone faworki posypać cukrem pudrem wymieszanym z wanilią lub cynamonem.