Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-01-2014
Pyszne, delikatne mięsko ze słodkim nadzieniem, sprawdza się zarówno jako propozycja obiadowa, jak i na zimno.....
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 6
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 197
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 146
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 6
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 197
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 146
Składniki
Owoce wypłukać i namoczyć w winie na 3 godziny. Mięso umyć, ostrym nożem naciąć w połowie w poprzek tak, by utworzyła się kieszeń. Natrzeć mięso przyprawą i pieprzem, osączone owoce wkładać na przemian do przygotowanej kieszeni.Otwór zaszyć lub spiąć igłami do rolad. Przełożyć mięso do brytfanny, posmarować masłem i piec przez godzinę w 180 stopniach. Od czasu do czasu polewać mięso zalewą, w której moczyły się owoce, a potem sosem z dna naczynia. Po upieczeniu pokroić na porcje, podawać na gorąco lub na zimno z warzywami.