Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
francuskie kieszonki pełne smakowitości :)
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 115
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1968
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2721
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 717
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 115
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1968
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2721
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 717
Składniki
Filet z kurczaka umyć osuszyć i lekko rozbić tłuczkiem. Następnie przyprawiamy solą i pieprzem. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na małej ilości oleju. Dodać kilka brykietów mrożonego szpinaku, dusić pod przykryciem na małym ogniu do momentu rozmrożenia się szpinaku. Doprawić solą i pieprzem oraz dodać przeciśnięty czosnek. Zdjąć z ognia i dodać jogurt naturalny. W razie potrzeby doprawić do smaku. Można dodać ser feta ale wtedy należy uważać z ilością soli. Mięso ułożyć na środku ciasta. Wystające części ciasta kroimy na paski o grubości ok. 2 cm. Na mięso nakładamy farsz a następnie zawijamy naprzemiennie przygotowane paski ciasta.
Mięso ułożyć na środku ciasta. Wystające części ciasta kroimy na paski o grubości ok. 2 cm. Na mięso nakładamy farsz a następnie zawijamy naprzemiennie przygotowane paski ciasta.
Pierwsze i ostatnie paski należy zostawić na sam koniec aby owinąć dokładnie po bokach..
Wierzch posmarować rozmąconym jajkiem. Piec około 40min. w temp. 170" (jeśli w trakcie pieczenia ciasto mam się już dość dobrze zrumieni można przykryć folią aluminiową) ** Najlepiej smakuje na ciepło!! ** Można podać z sosem czosnkowym.