Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis gdzieś znaleziony i od razu zrobiony na obiad (z małymi zmianami wg stanu lodówki) zamiast zwykłego nudnego gulaszu. Od tego czasu to moja ulubiona wersja :)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 721
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 143
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 83
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 721
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 143
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 83
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Mięso kroimy w kostkę, kiełbasę w półplasterki. Cebulę drobno siekamy, a ogórki kroimy w małą kostkę. Mięso podsmażamy na małej ilości oleju w rondlu przez kilka minut i wyjmujemy. Do rondla wkładamy kiełbasę i podsmażamy kilka minut. Dodajemy cebulę i dusimy kolejnych kilka minut. Oprószamy mąką i mieszamy. Wkładamy z powrotem mięso i wlewamy bulion. Dodajemy liście laurowe i ziela angielskie, doprawiamy solą, pieprzem i dusimy do miękkości. Następnie dodajemy ogórki, koncentrat, majeranek i ponownie doprawiamy. Dusimy jeszcze kilka minut. Ja podałam z kluskami śląskimi, ale można także z ziemniakami lub kaszą. Smacznego :)