Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio udało nam się zakupić świeże bałtyckie ryby, które jechały do nas przez całą Polskę prosto z kutra :) Oczywiście, wśród zakupionych okazów nie mogło zabraknąć flądry. Zrobiliśmy ją w najprostszy - i naszym zdaniem najsmaczniejszy sposób - obtoczone w mące i usmażone. Podane oczywiście z frytkami i kiszoną kapustą :)
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 826
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 43
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 79
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 826
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 43
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 79
Składniki
Flądry oczyszczamy i obcinamy płetwy. Tuszki solimy (białą stronę) i odstawiamy na kwadrans. Doprawiamy cytrynowym pieprzem. Obtaczamy w mące i smażymy na złoto-brązowo na rozgrzanym oleju z obu stron (najpierw skórą w dół)
Smacznego :)