Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 19
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 673
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 69
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 181
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 19
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 673
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 69
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 181
Składniki
W garnku rozgrzałem oliwę ,zeszkliłem na niej cebulę. Dodałem pokrojony w plasterki czosnek ,smażyłem minutę. Papryki pokroiłem w kostkę ,dodałem do cebuli ,smażyłem 5 min ciągle mieszając. Cukinie przekroiłem na pół (wzdłuż) ,pokroiłem w plasterki. Dodałem do papryki ,smażyłem kilka minut ,aż cukinia zrobiła się miękka. Dodałem przecier pomidorowy i zalałem bulionem drobiowym ,doprowadziłem do wrzenia. Ogień zmniejszyłem ,dodałem makaron i pokrojony w kostkę filet z kurczaka ,gotowałem jeszcze ok. 10 min. Doprawiłem do smaku solą oraz pieprzem.