Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jej głównym składnikiem są jajka. Parmezan można zastąpić fetą lub kozim serem, a szpinak - cukinią lub zielonym groszkiem.
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 46
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 17
Polecam.
Odsłon: 348
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3613
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 46
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 17
Polecam.
Odsłon: 348
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3613
Składniki
Szpinak przebrać, opłukać posiekać. Cebulę i czosnek obrać, opłukać, posiekać. Na dużej patelni zeszklić cebulę z czosnkiem. Dodać szpinak, łyżkę wody i dusić 5 min.
Jajka roztrzepać ze startym żółtym serem, solą i pieprzem. Wlać masę jajeczną i wymieszać. Smażyć, podważając brzegi aby płynna masa ściekła pod spód i też się ścięła. Można też przekręcić frittatę na drugą stronę. Na wierzchu rozłożyć cząstki pomidora. Podsmażyć a następnie podawać na gorąco lub zimno.