Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jest to wersja z mozarellą i papryką
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 912
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 122
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 912
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 122
Składniki
Bułkę moczymy w mleku.Cebule i czosnek posiekać i przesmażyc na oleju.Papryke drobno pokroić. Mięso włożyć do miski, dodac przesmażony czosnek z cebulą, dodajemy odcisniętą bułkę, wbijamy jajko i dokładnie wszystko mieszamy.Przyprawiamy musztardą , solą , pieprzem , papryką i ziołami prowansalskimi , mieszamy.Mozzarellę kroimy w niedużą kostkę .Z masy mięsnej formujemy placuszki i na środek kładziemy po małej mozzarelli, dokładnie zalepiamy w kulkę , na końcu lekko spłaszczamy.Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy pulpeciki Pod koniec smażenia można położyc na każdym pulpeciku po troszeczku masła , dla smaku.Mozna tez upiec w piekarniku , w żaroodpornej formie , podlać odrobiną wody , piec 30 min. w temp.180 *c.