Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to danie regionalne - tradycyjne-łatwe w przygotowaniu a co najważniejsze bardzo dobre!!!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8162
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 182
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 400
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8162
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 182
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 400
Składniki
Wykonanie: Kapustę ugotować, odcedzić, z mąki zrobić ciasto jak na naleśniki, zmieszać z kapustą, dodać przyprawy. Smażyć tak jak placki ziemniaczane. Można podawać ze śmietaną.
Rada:Jeżeli podane ilości są zbyt duże proszę zrobić ciasto jak na naleśniki w takiej samej ilości co kapusta kiszona. Po ugotowaniu kapustę można jeszcze posiekać nożem (można do niej dodać grzyby lub mięso) Placki nie mogą być zbyt grube-tak aby się dobrze usmażyły. W naczyniu w którym smażymy fuczki musi być dosyć doża ilość tłuszczu.
SMACZNEGO!!!!!