Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 36697
czyli ekspresowy przepis na letni obiad, a że sezon na szparagi w pełni, to k...
Odsłon: 142
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 87
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 36697
czyli ekspresowy przepis na letni obiad, a że sezon na szparagi w pełni, to k...
Odsłon: 142
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 87
Składniki
Mięso ugotować do miękkości z przyprawami i warzywami.
Wyjąć, ostudzić, pokroić w drobną kostkę. Salaterkę (lub kilka małych) wyłożyć plasterkami marchwi, ułożyć mięso, zalać wywarem (z rozpuszczoną żelatyną), w którym się gotowało. Wstawić do lodówki do stężenia.
Wyłożyć na liście zielonej sałaty, udekorować. Podawać z pieczywem, skropioną sokiem z cytryny. Smacznego.