Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odkąd kilka lat temu zrobiłam go po raz pierwszy na stałe wszedł do naszego domu. Uwielbiają go Dzieci, to chyba ich ulubione ciasto. Tanie, lekkie oraz łatwe w przygotowaniu-mi zawsze pomaga Synek :). I naprawdę przepięknie prezentuje się na stole.
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5085
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 195
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 145
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1812
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5085
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 195
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 145
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1812
Składniki
3 galaretki rozpuszczamy w 1,5 szklanki wody każda. Odstawiamy do stężenia i kroimy w kostkę. Żelatynę namaczamy w 4 łyżkach zimnej wody by napęczniała. Mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym, odstawiamy. Dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy. Mleko lekko studzimy. Do letniego mleka dodajemy pokrojone galaretki. Wylewamy na blaszkę lub do pojemniczków. Wstawiamy do lodówki. Czwartą galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki wody i tężejącą wylewamy na wierzch ciasta. U mnie wersja dwukolorowa bo akurat takie galaretki miałam w domu. U mnie też bez galaretki na wierzchu za to z 4 w środku. Smacznego!