Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Równie smaczne jak te robione tradycyjnie.
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 38
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 20
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 35
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 60
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 129
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 38
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 20
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 35
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 60
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 129
Składniki
Kapustę ugotować w lekko osolonej wodzie, wystudzić. Mięso podsmażyć na patelni, pod koniec dodać cebulę pokrojoną w kostkę. Ryż ugotować na sypko z dodatkiem margaryny, wówczas nie będzie się kleił. W misce wymieszać usmażone mięso i ryż, doprawić solą i pieprzem. Na spód garnka, w którym będziemy dusić gołąbki, położyć smalec, kolejno ułożyć liście kapusty (połowa ugotowanej główki), ryż z mięsem. Całość przykryć pozostałą kapustą. Kilka kropel maggi wymieszać z czterema łyżkami wody, takim sosikiem polać gołąbki. Garnek przykryć pokrywą i zapiekać ok. 15 min na wolnym ogniu. Smacznego :-)