Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonka pieczona w kapuście
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 30
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 126
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 109
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 107
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 30
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 126
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 109
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 107
Składniki
Umytą i oczyszczoną z włosów golonkę włożyć do garnka i zalać wodą aby była całkowicie przykryta. Dodać obrane ząbki czosnku, łyżeczkę soli, ziele angielskie i liście laurowe. Gotować na średnim ogniu 2-2,5 godziny do miękkości mięsa. Golonkę wyjąć na talerz i ostudzić.
Ściągnąć skórę, oddzielić mięso od kości, cebulę ułożyć na dnie naczynia do zapiekania, na niej ułożyć 1/3 kapusty kiszonej, następnie połowę mięsa. Mięso przyprawić mieszanką tymianku, majeranku i papryki, soli i pieprzu. Ponownie położyć 1/3 kapusty, pozostałe mięso i przyprawy, całość przykryć ostatnią częścią kapusty oraz skórą z golonki.
Ustawić temperaturę na 160 stopni C, czas na 1 godzinę, umieścić naczynie w urządzeniu Airfryer. Kontynuować pieczenie do momentu aż urządzenie wyemituje sygnał dźwiękowy.