Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli dbamy o naszą dietę lub nie możemy jeść smażonych kotletów, propozycja gotowanej w wodzie roladki z kurczaka będzie świetną propozycją. Śmietanowy sos pieprzowy jest doskonałym dodatkiem ale bez niego roladka też jest bardzo smaczna. Można podać ją z zapiekanymi lub gotowanymi ziemniakami i surówką z białej kapusty lub surówką z gotowanych buraków.
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 784
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2247
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1489
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 166
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 122
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 784
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2247
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1489
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 166
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 122
Składniki
Pieczarki kroimy na kawałki lub ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na patelni roztapiamy masło, wrzucamy pokrojoną drobno cebulkę i podsmażamy aż się zeszkli. Dorzucamy pieczarki – solimy, pieprzymy. Gdy pieczarki są już podsmażone, mieszamy z żółtym serem, startym na grubych oczkach i mieszamy.
Piersi kurczaka przykrywamy przezroczystą folią i tłuczemy na cienkie kotlety. Na kotlety nakładamy farsz i zawijamy roladki, dokładnie podwijając końce. Ręce moczymy w zimnej wodzie i formujemy roladki. Każdą roladkę zawijamy w folię aluminiową. W garnku gotujemy wodę i wrzucamy nasze roladki w folii. Gotujemy 20 minut.
Sos pieprzowy Rozgrzewamy patelnie, wylewamy na nią pieprz marynowany i podgrzewamy do momentu aż odparuje woda. Dodajemy śmietanę 30% i soli do smaku. Podgrzewamy mieszając, aż sos zgęstnieje.