Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z gazetki PP, robiłam wiele razy, polecam.
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4824
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 28
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 31
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 41
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4824
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 28
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 31
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 41
Składniki
Groch namaczamy na noc. Do garnka wkładamy kość i zalewamy 2 litrami wody. Gdy się zagotuje dodajemy groch, pokrojoną w kostkę marchew i pietruszkę oraz przyprawy. Gotujemy na małym ogniu.
W tym czasie przesmażamy boczek, odsączamy z nadmiaru tłuszczu i wkładamy do garnka. Na tłuszczu z boczku smażymy kiełbasę, następnie również wkładamy do garnka.
Zupę gotujemy na małym ogniu ok. godziny, a gdy groch będzie prawie całkiem miękki dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i ząbki czosnku. Gdy ziemniaki zmiękną przyprawiamy majerankiem. Można zrobic zasmażke.