Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cielęcinka złamana aksamitną cukinią:) Naprawdę pyszne!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 682
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 682
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Składniki
Cukinię kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie. Nie może być zupełnie miękka, najlepiej tak na pół twardo, bo za chwilę będziemy ją smażyć. Odcedzamy. Na patelni podsmażamy cebulkę i dodajemy do tego ugotowaną cukinię i wyciśnięty czosnek (1 ząbek).
Cielęcinę czyścimy z nadmiernej ilości błon i ścięgien, kroimy w półcentymetrowe plasterki, które marynujemy w czosnku (2 ząbki) i pieprzu. Mięso przesmażamy na złoty kolor, zalewamy bulionem i dusimy, dodajemy słodką śmietankę i masło.
Teraz dodajemy cukinię z cebulką i dalej gotujemy na małym ogniu.
Na koniec wrzucamy pokrojoną pietruszkę i podajemy z ziemniaczkami lub bagietką:)