Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 906
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 86
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 906
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 86
Składniki
W garnku rozgrzałem masło i oliwę ,dodałem pokrojone w talarki marchewki ,pora ,seler (w kostkę) podsmażyłem. Mięso pokroiłem w dużą kostkę wrzuciłem do garnka i smażyłem dalej. Cebule i czosnek pokroiłem w talarki ,dodałem do mięsa razem z selerem naciowym (plasterki) i pieczarkami pokrojonymi na ćwiartki,smażyłem do zeszklenia cebuli. Następnie całość zalałem bulionem wołowym ,dodałem przyprawy (po łyżce majeranku i czubrycy) ,groszek ,oprószyłem solą i pieprzem. Dusiłem pod przykryciem do miękkości mięsa i warzyw. Śmietanę i mąkę wymieszałem razem z odrobiną sosu i dodałem do całości. Zagotowałem ,doprawiłem do smaku solą i pieprzem.