Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wydajne ;) i smaczne danie na zimowy obiad.
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7266
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7266
Składniki
Mieso pokroic w nieduza kostke, obsypac maka, obsmazyc na rozgrzanym oleju - tak, aby bialko sie scielo. Mieso przelozyc do gara + zlac sos. Dusic ok. 1 godz., podlewajac woda. Na rozgrzanym oleju podsmazyc marchew w talarkach, dodac poszatkowana kapuste i cebule w piorkach. W miedzyczasie w piekarniku rozgrzanym do temp. ok. 180 st.C. nagrzac papryke (w calosci) tak, aby popekala skorka, ktora zdejmujemy. Pokrojona papryke dodac do warzyw, a nastepnie wszystkie warzywa +przyprawy do miesa. Dodac smietane i pomidory, dusic wszystko jescze ok. 20 minut.
Swoj gulasz serowalam z kasza jeczmienna albo z ziemniakami.
Smacznego! 20.01.2010