Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, delikatna ryba i sos z dodatkiem kaparów, które przełamują łagodny smak ryby.
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 31
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 722
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3839
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 436
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2293
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 31
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 722
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3839
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 436
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2293
Składniki
Kawałki halibuta opłukać, dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem. Odstawić na 10 minut w chłodne miejsce. W tym czasie przygotować sos: Koperek drobno posiekać, zalać szklanką wody, zagotować. Mąkę utrzeć ze śmietaną tak, aby nie było grudek, rozprowadzić odrobiną wody, następnie dodać 2- 3 łyżki wywaru koperkowego, aby nie było zbyt dużej różnicy temperatur między tym co wlewamy, a tym do czego wlewamy. Ciepłą zawiesinę wlać do sosu koperkowego. Ciągle mieszając doprowadzić sos do wrzenia. Gotować, aż zgęstnieje. Dodać osączone kapary. Podgrzewać jeszcze chwilę, aby sos przeszedł smakiem kaparów. Całość przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gdy sos mamy gotowy możemy smażyć naszego halibuta. Na patelni (najlepiej grillowej) rozgrzewamy oliwę z oliwek. Na rozgrzany tłuszcz wkładamy kawałki ryby. Smażymy po kilka minut z każdej strony. Smacznego.