Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1749
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1749
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
Ćwiartki z kurczaka natrzeć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i zrumienić na oleju z obu stron.
Papryki pozbawić nasion i pokroić w cieniutkie paseczki, pomidory spażyć, obrać ze skórek i pozbawić nasion i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać do ćwiartek i podlać wodą. Dodać przyprawy. Dusić pod przykryciem ok. 40 min.
Podawać przyzdobione natką pietruszki z ryżem lub plackami z kukurydzy. SMACZNEGO!