Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno ciastko zawiera 33 kcal (141 kJ)
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1698
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 31
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1584
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1698
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 31
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1584
Składniki
Białka ubić na pianę, stopniowo dodawać cukier. Płatki owsiane prażyć na maśle, aż zaczną wydzielać przyjemny zapach. Orzechy włoskie drobno posiekać. Ostudzone płatki owsiane, orzechy, sok z cytryny i drobno startą skórkę cytrynową dodać do piany i delikatnie wymieszać. Wysmarowaną tłuszczem blachę oprószyć mąką. Za pomocą 2 łyżeczek formować z ciasta kołpaczki i układać je na blasze. Piec w gorącym piekarniku, dopóki wierzchołki się nie przyrumienią. Upieczone ciastka zdjąć z blachy i odstawić do wystudzenia.