Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, smaczne i szybkie w przygotowaniu :-)
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4430
Szybka i smaczna
Odsłon: 213
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 143
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 308
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 467
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4430
Szybka i smaczna
Odsłon: 213
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 143
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 308
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 467
Składniki
Jajka ubić z cukrem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą i kakao, stopniowo dodawać na przemian z olejem do masy jajecznej, wciąż ubijając. Na końcu dać cukier waniliowy i cynamon – dokładnie wymieszać.
Jabłka pokroić na drobne kawałki i dodać do ciasta razem z rodzynkami – wymieszać
2 keksówki wyłożyć pergaminem, natłuścić. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 1 godziny w temp 180 stopni. Kiedy wystygnie można posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO! :-)