Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser wspomagający trawienie.
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 78
Polecam kluski śląskie w wersji z posiekanym koperkiem ( można drobno posieka...
Odsłon: 39
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 78
Polecam kluski śląskie w wersji z posiekanym koperkiem ( można drobno posieka...
Odsłon: 39
Składniki
Wykonanie: Śliwki umyć i namoczyć w szklance wody z cukrem przez noc. Następnie pokroić a w wodzie po śliwkach rozpuścić żelatynę. W międzyczasie jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, obgotować, odcedzić, ostudzić i przełożyć do salaterek. Żelatynę mieszając rozpuścić na ogniu( nie zagotować) i zalać jabłka. Posypać orzechami, udekorować śliwkami i przenieść w chłodne miejsce.