Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na zapiekane kotleciki z kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw w otoczce z otrębów owsianych. Świetne jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska.
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 4
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 197
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 146
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 4
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 197
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 146
Składniki
Kaszę jaglaną płuczemy i gotujemy jej 1 część w 1 części mleka i 1 części wody z dodatkiem łyżeczki masła i soli. Gdy kasza się ugotuje, dodajemy do niej oregano, mieszamy i odstawiamy, aby "doszła". Cebule kroimy i szklimy na na oleju rzepakowym.
Czerwoną paprykę i papryczkę chili kroimy i dodajemy do cebulki - chwilę razem dusimy.
Kukurydzę odsączamy z zalewy i dodajemy do kaszy jaglanej wraz z podduszonymi warzywami, wbijamy jajko, dodajemy sos sojowy, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy.
Następnie formujemy kotleciki, które obtaczamy w otrębach owsianych. Uformowane jaglańce układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 30 minut. Życzę smacznego! :)