Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z kaszy jaglanej, tym razem w wersji o smaku Snickersa, z gorzką czekoladą, karmelem i słonymi orzeszkami ziemnymi. Bardzo sycący, słodki ...mniam :-)
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 56
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 2605
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 233
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5380
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 56
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 2605
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 233
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5380
Składniki
Kaszę jaglaną należy opłukać na sitku pod bieżącą wodą, gotować w mleku ze szczyptą soli ok. 20 min. na małym ogniu, do momentu aż kasza będzie bardzo miękka. Dodać cukier, wymieszać. Jeszcze ciepłą kaszę zmiksować dokładnie blenderem, do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Czekoladę z mlekiem należy rozpuścić w kąpieli wodnej. Orzeszki pokroić na mniejsze kawałki. Do pucharków, słoiczków lub szklanek przekładać warstwowo kaszę, kajmak, roztopioną czekoladę i orzeszki. Po wystudzeniu schłodzić kilka godzin w lodówce. Smacznego :-)