Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka w innym wydaniu, super pyszna przekąska.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 108
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 108
Składniki
Wykonanie sosu chrzanowego: Mąkę przysmażyć na tłuszczu, rozprowadzić rosołem i zagotować. Chrzan umyć, obrać, zetrzeć i wraz ze śmietaną dodać do zasmażki. Następnie przyprawić do smaku octem i przyprawami, dodać rozmącone żółtko, dokładnie wymieszać. Wykonanie sałatki: Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na połówki i ćwiartki, rozłożyć do ozdobnych miseczek żaroodpornych lub do jednego naczynia i polać sosem. Zapiec w gorącym piekarniku. Po upieczeniu ozdobić natką pietruszki i podawać na zimno lub na ciepło.