Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka podawać najlepiej przekrojone na pół, z majonezem lub keczupem. Jajko, jako symbol Świąt Wielkanocnych jest doskonałym daniem na świątecznym stole. Ten nowy sposób podania powinien zainteresować wszystkich którym znudziło się standardowe sadzone;)
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4428
Szybka i smaczna
Odsłon: 193
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 141
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 307
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 460
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4428
Szybka i smaczna
Odsłon: 193
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 141
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 307
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 460
Składniki
Mleko z masłem, "Warzywkiem" i gał-ką muszkatołową podgrzać w garnku Mocno mieszając, wsypać mąkę. Mieszać tak długo, aż ciasto będzie odchodziło od garnka. Zdjąć z ognia i dodać 3 jajka, ser i posiekaną natkę.
Po wymieszaniu ciasto jeszcze przez chwilę wyrabić na stolnicy.
Pozostałe 8 jajek ugotować, ostudzić i obrać z łupinek.
Ciasto podzielić na 8 równych porcji, w każdą zawinąć po jajku. Smażyć na głębokim tłuszczu. Po usmażeniu osuszyć na papierowej serwetce.