Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ponieważ dzisiaj na obiad były dwa dania (krupnik) - to u nas rzadkość - na drugie szybkie jajka w sosie musztardowym.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 20
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 679
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 70
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 20
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 679
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 70
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Składniki
W rondlu rozpuść masło (oliwę), do gorącego wsyp mąkę i energicznie mieszaj, aż składniki się połączą. Zasmażka musi być jasna, więc nie trzymaj jej na ogniu zbyt długo - do uzyskania jasno złotego kolory. Wlej bulion i mieszaj, aż nie będzie żadnych grudek. W razie potrzeby, gdyby sos okazał się zbyt gęsty, dolej wody. Dodaj musztardę, wymieszaj dokładnie i ewentualnie dopraw do smaku. Podawaj z ugotowanymi na twardo jajkami i ziemniakami z wody.