Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponuję Wam jajka faszerowane pastą z avocado. Mogą być świetnym dodatkiem na wielkanocnym stole. Ale takie danie nie jest bardzo pracochłonne więc można je zrobić w dowolnym momencie roku. Pasty zawsze wychodzi więcej dlatego świetnie nadaje się na zdrowy i smaczny dodatek do kanapek. Polecam.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 369
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 421
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 763
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 369
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 421
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 763
Składniki
Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę i wydrążamy miąższ za pomocą łyżki. Skrapiamy obficie sokiem z cytryny lub limonki. Rozgniatamy widelcem. Dodajemy drobniutko posiekaną cebulę i doprawiamy pieprzem.
Ugotowane jajka kroimy wzdłuż na pół. Wyjmujemy żółtka. Wkładamy do osobnej miseczki, rozgniatamy widelcem. Dodajemy starty żółty ser, majonez odrobinę soli i pieprzu. Mieszamy
Łączymy zawartość obu miseczek. Doprawiamy do smaku. Napełniamy jajka powstałą w ten sposób pastą. Podajemy posypane drobno pokrojoną rzodkiewką lub papryką.
Pozostałą pastę pozostawiamy w miseczce jako dodatek do pieczywa (lub np. krakersów). Przykrywamy. Co prawda już na drugi dzień na wierzchu ściemnieje i nie będzie wyglądać atrakcyjnie. Niemniej smakuje równie wybornie a pod ściemniałą warstwą będzie miała śliczny pistacjowy kolor. Smacznego !!!