Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna kandyzowana skórka pomarańczy która jest elementem dekoracji wielu nie tylko świątecznych ciast.
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 42
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 189
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 42
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 189
Składniki
Pomarańcze należy sparzyć. Następnie obrać pomarańczę ze skórki najlepiej ćwiartkami. Nożem pozbywamy się białej części na skórce z pomarańczy. Następnie kroimy ją w małe kostki.
Do garnka wlewamy wodę oraz dodajemy cukier a następnie pokrojoną skórkę. Smażymy ok 20 min. na małym ogniu. Kontrolujemy żeby skórka nam się nie przypaliła. W razie potrzeby dodajemy odrobinę wody.