Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna kaczuszka, którą pierwszy raz przygotował mi mój mąż:)
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 140
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 158
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 1522
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 140
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 158
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 1522
Składniki
z kaczki usuwamy wnetrznosci i dobrze ją płukamy.
nacieramy kaczkę solą i pieprzez na zewnątrz i w środku i odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut
w tym czasie kroimi w piórka cebulke
na rozgrzną oliwe wrzucamy cebulke i smazymy az bedzie szklaca (nie przypalić)
do zeszklonej cebulki dodajemy śliwki i wszystko dokładnie miewszamy
nadziewamy kaczke cebulką ze sliwkami i dokładnie kaczke zamykamy( można ja zeszyć bawełnianą nitką lub dobrze zczepić wykałaczkami)
tak przygotowaną kaczkę wkładamy do naczynia żarodopornego lub gęsiarki i polewamy ją po wierzchu oliwa.
wkładamy na piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy do momentu aż kaczka bedzie miękka (około 2,5 godziny)
co jakiś czas kaczkę nalezy podlać czerwonym winem.
SMACZNEGO:)