Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na obiad w gorące dni, pyszne na ciepło jak i na zimno
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 13
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 65
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 392
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19570
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 13
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 65
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 392
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19570
Składniki
Kalafior rozdrabniamy, marchew ścieramy na grubych oczkach, seler drobno kroimy, dodajemy ziemniaki z cebulką i boczkiem, jajka, przyprawy, wszystko mieszamy i dosypujemy kaszę manną, tak by powstała kleista masa.
Foremkę odrobinę natłuszczamy i robimy klopsiki z masy kalafiorowej, układając jeden obok drugiego, wkładamy do zimnego piekarnika nastawiamy na 160 C i pieczemy ok.. 30 do 40 minut, tak by się ze złociły. Najlepiej smakują z zimną maślanką ze szczypiorkiem.