Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie już kalafiory urosły więc na obiadek był w jajku i bułce tartej. Do niego przygotowałam pierś z kurczaka w cieście pomidorowym.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 165
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 567
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1523
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 165
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 567
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1523
Składniki
Kalafiora myjemy dzielimy na mniejsze kawałki, gotujemy w wodzie z dodatkiem cukru, soli i octu około 10 minut, by był miękki ale nie rozgotowany. Ostudzonego kalafiora obtaczamy w jajkach z przyprawami a następnie w bułce tartej i smażymy na oleju. Pierś z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Mieszamy jajko z koncentratem pomidorowym, dodajemy przyprawy oraz mąkę, do takiego ciasta wkładamy kawałki kurczaka , mieszamy dokładnie, na oleju smażymy kawałki mięsa. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym, podajemy z kalafiorem i ulubioną sałatką.