Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapuśniak wykonany przez mojego męża:) Akurat taka pyszna rozgrzewająca zupka nadaje się na takie zimne i pochmurne dni.
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20532
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10080
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 212
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20532
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10080
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 212
Składniki
1. Kapustę posiekać, przełożyć do większego garnka. Zalać 2 litry zimnej wody, przyprawić vegetą i pieprzem, dodać ziele angielskie. Wymieszać, zagotować, zmniejszyć płomień i gotować pod przykryciem około 10 minut. 2. Posiekać czosnek,włoszczyznę obrać, zetrzeć na tarce na dużych oczkach i włożyć do kapusty, gotować aż wszystko zmięknie. Ziemniaki pokroić w kostkę i w osobnym garnku ugotować do miękkości. Kiełbasę pokroić w plasterki i obsmażyć na patelni wraz z cebulą i dodać do zupy. Gdy włoszczyzna i kapusta będą miękkie dodać ugotowane ziemniaki. Na patelni zrobić ciemną zasmażkę i dodać do zupy. 3. Na sam koniec można dodać soku z kapusty jeżeli kapusta była mało kwaśna.