Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wbrew pozorom to wcale nie nowość, danie to odkryłam sięgając do książki z kuchnią staropolską.
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 35
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 291
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 119
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 35
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 291
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 119
Składniki
Żeberka i kości zalej 2,5 litra wody. Zagotuj. Dodaj oczyszczoną włoszczyznę. Dołóż ziele i liście laurowe. Włóż wcześniej opłukane grzyby. Gotuj wywar przez ok. 45-60 minut. Posiekaj kapustę. Włóż do innego garnka. Zalej dwoma szklankami wody i gotuj do miękkości. Boczek pokrój w kostkę. Smaż na patelni do czasu aż wytopi się tłuszcz. Dołóż drobno posiekaną cebulę. Poczekaj aż cebula się zeszkli. Kaszę przepłucz pod bieżącą wodą. Wyjmij mięso i włoszczyznę. Mięso oddziel od kości i pokrój na małe kawałki. Dołóż do wywaru. Dodaj boczek, cebulę i kaszę. Gotuj przez kwadrans. Dołóż kapustę. Zupę zabiel śmietaną. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj cukier i majeranek. Chwilę pogotuj, żeby smaki się przegryzły.