Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla mnie stały punkt programu do wszelkich mięs, młodych ziemniaczków na obiad czy na kolację... mniam mniam-szybko znika z graczka. Ten przepis jest prosty mało czasochłonny i przede wszystkim niezawodny ... jest równie dobra z młodej i późniejszej kapusty...
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4450
Szybka i smaczna
Odsłon: 390
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 154
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 344
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 562
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4450
Szybka i smaczna
Odsłon: 390
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 154
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 344
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 562
Składniki
Cebulę obrać pokroić w kostkę, Kapustę (bez głąbów) poszatkować dość drobno. Do garnka wrzucamy na przemian warstwy kapusty cebuli i kminku, zalewamy wodą przykrywamy i gotujemy od czasu do czasu mieszając aż kapusta zmięknie.
Dodajemy ocet cukier Vegetę sól pieprz i masło całość dobrze mieszamy. Osobno na patelni robimy złotą zasmażkę - rozgrzewamy olej dodajemy mąkę i chwilę podsmażamy- Dodajemy do kapusty mieszamy i chwilę dusimy pod przykryciem mieszając od czasu do czasu.
Wsypujemy świeży posiekany koperek i gotowe Smacznego !!!
Kapusta jest zawsze lepsza na 2gi dzień ... u mnie niestety znika natychmiast ;)