Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna karkówka pieczona w sosie majonezowym z dodatkiem mini pieczarek.
Szybkie i łatwe ciasto z mikrofali idealne kiedy masz ochotę na coś słodkiego.
Odsłon: 61589
Polecam.
Odsłon: 63
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 893
Szybkie i łatwe ciasto z mikrofali idealne kiedy masz ochotę na coś słodkiego.
Odsłon: 61589
Polecam.
Odsłon: 63
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 893
Składniki
Karkówkę pokroić w plastry, rozbić cienko. Wszystkie składniki na sos połączyć, dokładnie wymieszać. Mięso wrzucić do sosu majonezowego i zostawić na całą noc w lodówce.
Następnie karkówkę wraz z sosem przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy cebulą pokrojoną w pióra, oraz na wierzch kładziemy podsmażone pieczarki.
Zapiekamy pod przykryciem ok 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 200’C. Na około 20 minut przed końcem pieczenia odkryć mięso i dopiec wierzch na chrupko.