Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie i kruchutkie mięso w pysznym sosie, do tego bardzo łatwe w przygotowaniu! Polecam!
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 555
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 7304
Makaron z boczkiem i szparagami
Odsłon: 112
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 555
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 7304
Makaron z boczkiem i szparagami
Odsłon: 112
Składniki
Karkówkę pokroić na 1-1,5 cm plastry, rozbić, posolić i popieprzyć. Obtoczyć lekko w mące i smażyć na rozgrzanym oleju kilka minut z każdej strony. Następnie przesmażone kotlety przełożyć do garnka..
Cebulę siekamy w kostkę i smażymy na tej samej patelni, nie zmieniając oleju. Jak się lekko ze złoci przerzucamy wszystko do garnka z mięsem. Podlewamy wodą ok 100 ml i dusimy pod przykryciem na malutkim ogniu ok 1,5 h. Od czasu do czasu należy zamieszać, żeby się nie przypaliło i ewentualnie podlać wodą gdyby było za gęste.
Po tym czasie cebulka niemal się rozpuści i powstanie przepyszny naturalny sos cebulowy:) Podawać z ziemniakami i dowolnym dodatkiem :)
Smacznego!