Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 682
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 682
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Składniki
Kaszę ugotować na mleku z cukrem. Przestudzić. Do 2/3 kaszy dodać cukier waniliowy( masa jasna), do reszty dodać kakao i rum( masa ciemna). W formie układać kolejno: herbatniki- pół masy jasnej-dżem- herbatniki- masa ciemna- herbatniki- masa jasna- herbatniki.
Schłodzić dobrze w lodówce ok 4 godz. Jednak najlepsze jest na drugi dzień kiedy herbatniki dobrze zmiękną.