Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie, które można podać z frytkami lub pieczonymi ziemniakami
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 73
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 23
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 80
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 111
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 73
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 23
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 80
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 111
Składniki
Do miski wsypać obie mąki, jajko, miód, mleko i sól i wszystko razem wymieszać - powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Pierś kurczaka umyć, pokroić na małe kawałki i wrzucić do przygotowanego ciasta. Pozostawić na ok. 30 minut w lodówce. Rozgrzać olej na patelni, wyłożyć kawałki kurczaka (tak aby się nie posklejały) i obsmażyć z obu stron na złoty kolor. Po zdjęciu z patelni najpierw wyłożyć na ręcznik papierowy. Sos - w dowolnych proporcjach (u mnie pół na pół) wymieszać ketchup z majonezem dodając czosnek granulowany. Smacznego!