Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
do niedzielnej kawki, pamiętaj żeby bakalie oprószyć mąką aby nie opadły na dno. Można polać czekoladą. Przepis z gazetki Rossmann
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
rodzynki zalać wrzątkiem na 12 min, odsączyć. Owoce kandyzowane/ bakalie pokroić obtoczyć w 1 łyżce mąki
żółtka oddzielić od białek, masło utrzeć z cukrem i dodać żółtka. W osobnej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywno
wszystko wymieszać w 1 misce dodając bakalie, aromat i na koniec białko. Wymieszać, wylać na keksówkę. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w 180 stopniach 1,5h. Smaczenego