Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chorizo z patelni. Wykorzystałem kiełbasę przywiezioną z Madery.
Znakomity domowy chleb z gara. Aby wyszedł idealny najlepiej piec go w garnku...
Odsłon: 20
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 399
Polecam.
Odsłon: 366
Znakomity domowy chleb z gara. Aby wyszedł idealny najlepiej piec go w garnku...
Odsłon: 20
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 399
Polecam.
Odsłon: 366
Składniki
Ryż ugotowałem w osolonej wodzie z dodatkiem. Kiełbasę pokroiłem w grubsze plastry. cebulę w krążki. Papryczkę oczyściłem z pestek, ( jeśli ktoś lubi bardzo ostre dania, można pestki zostawić). Następnie drobno je pokroiłem. Czerwoną paprykę po usunięciu pestek pokroiłem w paski. Wszystkie składniki podsmażyłem na oliwie z oliwek. Podlałem odrobiną wody ( tak aby zrobiło się troszkę sosu) i dusiłem około 10 minut. Podałem bardzo gorące.