Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre danie na ciepłą kolację.
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 137
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 87
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 137
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 87
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki. W dużej, głębokiej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę, doprawiamy i dodajemy koncentrat. Smażymy często mieszajac do chwili, aż cebula lekko zmięknie (około 5 minut)
Kiełbasy gęsto nacinamy ostrym nożem. Kiedy cebulka już zmięknie układamy w niej kiełbaski, tak, żeby były nią "otulone", podlewamy wodą (pół szklanki) i posypujemy przyprawą do grilla.
Przykrywamy i dusimy na malutkim ogniu aż cebula całkowicie zmięknie (około godziny). Podczas duszenia trzeba często sprawdzać ilość płynu i w razie potrzeby go uzupełnić, żeby cebulka się nie przypaliła. Podajemy ze świeżym chlebkiem i musztardą. Smacznego:)