Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
DANIE Z SZYBKOWARA: MINIMUM PRACY, MINIMUM CZEKANIA, PYSZNE, AROMATYCZNE
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1751
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1751
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Składniki
Nóżki z kurczaka umyć najpierw w ciepłej, a następnie w zimnej wodzie, osączyć, solidnie obsypać przyprawami. Zawinąć w folię i włożyć na kilka godzin do lodówki (nawet do następnego dnia).
Ziemniaki i włoszczyznę obrac i umyć. Ziemniaki obsypać przyprawami. Marchew, pietruszkę i seler pozostawić nie krojone. Pietruszkę i koperek w całości owinąć nitką w pęczek.
Do szybkowaru włożyć ziemniaki, kawałki kurczaka i pozostałe warzywa. Wlać szklankę wody, zamknąć garnek i ustawić na sporym ogniu. Gotować ok. 30 min od momentu jak garnek zacznie "gwizdać".
Zdjąć z ognia, ostrożnie klawiszem spuścić parę i dopiero wtedy garnek otworzyć.
Gwarantuję, że zapach w czasie gotowania ściągnie wszystkich do kuchni! W innej wersji można zamiast kurczaka użyć plastrów szynki lub karkówki, a w razie pośpiechu można mięso od razu wkładać do garnka.