Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jedna z wersji mojego ulubionego ogniskowego przysmaku
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 155
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 552
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 64
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1503
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 155
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 552
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 64
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1503
Składniki
Boczek - w kostkę- podsmażyć ( odlać nadmiar tłuszczu),Dołożyć wieprzowinę ( kostka) i całość usmażyć na złoto na patelni.
Ziemniaki ( obrane , drobna kostka) doprawić i zezłocić szybko na patelni na oleju.
Wszystkie składniki ( bez kapusty) wymieszać , doprawić. Kociołek żeliwny wyłożyć liśćmi kapusty ( grubo),wsypać mieszankę i przykryć liśćmi kapusty..
Kociołek umieścić na ok. 1 godz. nad żarem - utrzymywać niewielki ogień.
Miłego biwakowania:)
W przypadku wrzucenia do kociołka surowych składników ( co jest częstą praktyką) czas należałoby wydłużyć a ... ogień zmniejszyć.